سفیر ایران در ونزوئلا استوارنامه خود را تقدیم مادورو کرد دیدار عراقچی با رئیس جمهور لبنان قالیباف: ایران و کوبا هدف، دوست و دشمن مشترک دارند زلزله ۶.۲ ریشتری مناطق مرزی ترکیه و یونان را لرزاند ادعای شورای همکاری خلیج فارس: میدان گازی الدره به‌طور کامل در آب‌های سرزمینی کویت قرار دارد و ثروت مشترک عربستان و کویت است استقبال رسمی مقامات لبنانی از عراقچی در فرودگاه بین‌المللی رفیق حریری + فیلم عراقچی: روابط ایران و لبنان یک روابط دیرینه است / حفظ تمامیت ارضی لبنان از اهمیت زیادی برخوردار است آمریکا پایگاه‌های نظامی خود را در سوریه به یک پایگاه کاهش خواهد داد عراقچی: بعد از سال‌های طولانی، دیپلماسی ایران و مصر وارد مرحله جدیدی شده است عراقچی عازم بیروت شد قالیباف در ادامه سفر به آمریکای لاتین به هاوانا رسید رد ادعای تکراری شورای همکاری خلیج فارس راجع به جزایر سه‌گانه ایرانی گروسی: دیداری به موقع با عراقچی داشتم + جزئیات عراقچی در کنفرانس خبری با وزیر خارجه مصر: با گروسی دیدار کردم/ نمی‌توان حق غنی‌سازی را از ایران گرفت قاهره: از حل و فصل مسالمت‌آمیز پرونده هسته‌ای ایران حمایت می‌کنیم

کاخ سفید از تصمیم مصر و قطر برای گفتگوی آتش‌بس با حماس خبر داد

مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفت قطر و مصر قصد دارند به زودی با حماس گفتگو کنند تا ببینند راهی برای پیشبرد طرح جو بایدن درباره آتش‌بس غزه وجود دارد.
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۱ - ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ - 2024 June 16
کد خبر: ۲۴۵۵۸۴

به گزارش راهبرد معاصر، جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفت که قطر و مصر قصد دارند به زودی با حماس گفتگو کنند تا ببینند آیا راهی برای پیشبرد طرح جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا درباره آتش‌بس در غزه وجود دارد یا خیر.

 

به گزارش رویترز، سالیوان شنبه شب در حاشیه نشست کنفرانس صلح اوکراین در سوئیس در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد که با شیخ محمد بن عبدالرحمن آل‌ثانی نخست وزیر قطر صحبت کوتاهی داشته و قرار است که روز یکشنبه در سوئیس بار دیگر گفتگو کنند.

 

رویترز نوشت: حماس از پیشنهاد آتش‌بس استقبال کرده، اما تاکید کرده است که هر گونه توافقی در این باره باید تضمین‌کننده پایان جنگ باشد؛ درخواستی که اسرائیل آن را رد کرده است. مقام‌های آمریکا نگاه دقیقی به پاسخ حماس انداخته است.

 

وی افزود: ما فکر می‌کنیم که برخی از اصلاحات غیرمنتظره نیست و می‌توان آنها را مدیریت کرد. برخی از اصلاحات هم با طرح بایدن و هم با آنچه که شورای امنیت سازمان ملل از آن حمایت کرده است، سازگار نیست. ما باید با واقعیت روبرو شویم.

 

سالیوان گفت که مقام‌های آمریکایی معتقدند که راهی برای رسیدن به توافق باقی است و گام بعدی آن است که میانجیگران قطری و مصری با حماس گفتگو کرده و «بررسی کنند که با چه چیزی می‌توان کار کرد و با چه چیزی نمی‌توان کار کرد.»

 

مشاور امنیت ملی کاخ سفید افزود: ما یک رفت و برگشت میان میانجیگران و حماس را پیش‌بینی می‌کنیم. آن وقت خواهیم دید که در این مرحله در کجا ایستاده‌ایم. ما به مشورت با اسرائیلی‌ها ادامه خواهیم داد و امیدوارم هفته آینده بتوانیم به شما اعلام کنیم که فکر می‌کنیم اوضاع در چه وضعیتی است و قدم بعدی برای پایان دادن به آن چیست.

 

جو بایدن رئیس جمهور آمریکا ۳۱ می ۲۰۲۴ برابر با ۱۱ خرداد ۱۴۰۳ و در آستانه انتخابات ۵ نوامبر سال جاری (۱۵ آبان ماه ۱۴۰۳) اعلام کرد که اسرائیل پیشنهاد جدیدی برای برقراری آتش‌بس و تبادل اسرا ارائه کرد که از طریق قطر به حماس ارائه شده است و از طرفین خواست این فرصت را از دست ندهند و بر سر این پیشنهاد به توافق برسند.

 

همچنین قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای برقراری آتش بس در غزه و آزادی اسرا با ۱۴ رای مثبت و یک رای ممتنع (روسیه) و بدون هیچ رای مخالفی در نشست روز دوشنبه به وقت محلی (۱۰ ژوئن ۲۰۲۴ برابر با ۲۱ خرداد ۱۴۰۳) شورای امنیت سازمان ملل تصویب شد./ باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده